Skip to main content

SVEMIRSKI VUK - Miroslav Bosnjakovic

SVEMIRSKI VUKKapetan Anderson, stari svemirski vuk, covek koji je sam otkrio stotinu planeta, stajao je iznenadjeno pred ovim cudnim stvorom. Covek koji je bio idol mladih sirom galaksije, koji je u svakoj situaciji umeo da se snadje i iz svakog sukoba izadje kao pobednik, u ovom je trenutku bio paralisan. Njegovo lepo preplanulo lice izrazavalo je pravu nevericu.

Sve ovo dogadjalo se na planeti koju je kapetan otkrio u jednom od najzabacenijih delova galaksije. Nije proslo ni deset standardnih minuta otkako je izasao iz broda, a vec je naleteo na bice koje nije nalikovalo ni na sta dotad poznato.

Posto su dugo stajali jedan nasuprot drugom i gledali se, kapetan se pribrao i prvi stupio u akciju. Prineo je automatski prevbodilac ustima i rekao sto je mogao ljubaznije:

- Oprostite, da li bi ste bili tako ljubazni da mi kazete zasto imate tako vbelike oci?

Iz grla stvorenja izadje otegnut urlik koji bi preveden otprilike kao:

- Da te bolje vidim!

Kapetan se duboko zamisli, pa nastavi sledecim pitanjem:

- Bicu toliko slobodan da vam opet dosadjujem i da vas upitam: zasto imate toliko velike usi?

- Da te bolje cujem! - glasio je odgovor.

Ovi su odgovori kapetana neodoljivo podsetili na detinjstvo i videokasete koje mu je donosila njegova baka, ali sada nije bilo ni vreme ni mesto da se misli na to. Uostalom, odlucio je da ovom neljubaznom stvoru postavi jos samo jedno pitanje. Naime, strasno ga je interesovalo zasto taj stvor ima tako velike zube...

Comments

Popular posts from this blog

INVAZIJA S ALDEBARANA - Inwazja z Aldebarana - Stanislaw Lem